Santpedor ja ha posat en marxa la primera edició del concurs de balcons florits, que organitza l´Ajuntament en el marc del programa Santpedor en flor, i que ha tingut un total de 21 inscrits. Des d´aquest dilluns i fins divendres, un jurat visitarà cadascun dels balcons guarnits per decidir el veredicte, i el lliurament de guardons es farà dins els actes de la festivitat de Santa Anna.

El concurs pretén incentivar els veïns a guarnir balcons amb plantes naturals, després que el passat mes de març l´Ajuntament s´adherís al projecte de Viles Florides de Catalunya, i de l´èxit que va tenir la primera Fira Santpedor en Flor, el maig. Les bases del concurs inclouen la necessitat de tenir les plantes visibles a l´exterior i perfectament fixades, i a l´hora de valorar-les, es tindrà en compte l´ús de la flor, l´harmonia, el color, l´originalitat, el disseny i la varietat de les espècies. Hi haurà un primer premi, amb la flor d´or, un segon premi flor de plata, i el premi al millor balcó del barri antic serà la flor de Santa Anna.

Els veïns adherits tenen un distintiu que han de penjar en un lloc visible, i també disposen de descomptes en els establiments col·laboradors, com són Cal Pere agropecuària, Garden Ampans, i Martí Agrícola.