ICL ha presentat aquest dimarts el projecte de construcció de la primera planta de purificació de sal per a la seva tramitació a l´Ajuntament de Sallent. Es tracta d´una primera fase que s´ubicarà dins de les instal·lacions actuals, propera a la planta de flotació. Aquesta infraestructura implica una inversió inicial de 2,5 milions d´euros i ha de permetre la producció de 150.000 tones anuals de sal de desgel de carreteres per a nous mercats.

La nova planta de purificació no estava inclosa inicialment en el Pla Phoenix però avui la seva construcció es considera imprescindible per accelerar el projecte de restauració dels dipòsits salins del Cogulló i de la Botjosa, donat que permetrà processar la sal d´aquests dipòsits i convertir-la en sal d´alta qualitat a nivell internacional.

La nova planta forma part de les mesures transitòries que ICL està adoptant per minimitzar l´ús del dipòsit del Cogulló durant el període que es requereix per poder traslladar de manera adequada la producció de Sallent a Súria i alhora respon a la demanda creixent dels mercats internacionals de sal de desgel de carreteres d´alta qualitat; fet que permet donar valor afegit a la muntanya de sal.

L´objectiu d´ICL es disposar de la primera fase del projecte durant el primer trimestre del 2018 per, posteriorment, seguir ampliant aquest tipus d´instal·lació i valoritzar i comercialitzar part de la sal que avui s´emmagatzema als dipòsits salins del Cogulló i la Botjosa.