Des d'aquesta setmana, dotze centres d'atenció primària de les comarques del Bages i l'Anoia disposen de pantalles tàctils que, a l'estil de les dels caixers automàtics, faciliten a la ciutadania fer diferents tràmits, d'una forma senzilla. Els nous aparells, situats en llocs ben visibles, ajuden a descongestionar els punts d'atenció i disminuir el temps d'espera a l'hora de fer algunes consultes o gestions als taulells.

El mes de novembre es van instal·lar els primers aparells a Berga, Igualada, Manresa i Vic, que han funcionat de forma satisfactòria. Els centres on s'han instal·lat les noves pantalles tàctils a la comarca del Bages són Artés, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Súria, mentre que a l'Anoia en disposen a Capellades, Montbui, Piera i Vilanova del Camí.

A les pantalles, s'hi poden programar visites als professionals de medicina, infermeria, pediatria, treball social i odontologia i s'hi pot consultar la llista de visites pendents i imprimir-la. També s'hi pot imprimir el pla de medicació i el justificant de visites. Durant el període d'implantació del nou sistema, a cada CAP on s'instal·len les pantalles tàctils hi ha professionals que assessoren els usuaris.

A banda de les pantalles que són als mateixos centres d'atenció primària, tots els usuaris de la sanitat pública catalana tenen al seu abast La Meva Salut, un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania obtenir la seva informació personal de salut i altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la seva salut.

Els usuaris interessats a fer consultes i tràmits per Internet poden demanar la informació al seu centre de referència.