L'incendi d'Olius va cremar 5,2 hectàrees, el 80% de les quals agràries, i el 20%, forestals. Els bombers van rebre l'avís a les 16.40 i poc després d'una hora, al voltant de les sis de la tarda, ja van poder encerclar el perímetre de l'incendi i el van donar per estabilitzat.

L'activació per part dels bombers va ser molt gran en un inici, es van activar 16 dotacions terrestres i 6 d'aèries, però a causa de «la contundència de les primeres accions, no va caldre que arribessin totes les dotacions», van explicar els bombers. Jordi Mas va ser el cap de l'operació dels bombers: «hem treballat aproximadament amb uns 10 efectius terrestres, un vehicle GRAF, 4 bombarders, un helicòpter de comandament i 3 AVA. També han treballat amb nosaltres les ADF».

Després de tenir l'incendi controlat, els bombers es van estar dues hores més remullant i repassant amb eines manuals la zona afectada, sobretot la del sotabosc del costat del camp cremat.

Dos extintors

Al camp agrícola on va començar el foc, proper a diverses masies i al nucli urbà de Solsona, s'hi estaven fent treballs de sega a les hores de màxima exposició solar. La màquina que estava en funcionament portava dos extintors en comptes dels quatre recomanats pel departament d'Agricultura de la Generalitat, en paraules dels agents rurals. Van afegir que amb la calor dels darrers dies, s'ha d'extremar la precaució.

A l'altre cantó de la vall, els residents de la casa rural Marcus, que també és un museu rural, viuen a uns 300 metres del camp cremat. Van veure «una flamarada quan ha començat el foc», i patien per la casa i les granges. Van agrair el treball dels bombers i les ADF, i també van donar les gràcies «al vent, que si hagués girat ens hauria fet arribar el foc aquí».