La Sala Polivalent del Nexe-Espai de Cultura de Sant Fruitós de Bages acull, des d'avui fins a l'1 de juliol, l'exposició fotogràfica de Sergi Càmara «Refugiats, l'Odissea cap Europa» que mostra la perillosa i llarga ruta cap a Europa de molts refugiats. Avui, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la inauguració oficial d'aquest recull fotogràfic que mostra la ruta feta durant mesos per part del camí que fan milers de refugiats que fugen de la barbàrie i el caos, exposats a tota mena de riscos.

El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, a prop de Turquia, un dels que han estat punts d'entrada d'Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i l'Antiga República Iugoslava de Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik; i Melilla.

Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s'amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades en ciutats com Belgrad o Budapest a l'espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar. Tot un món que s'ha fet visible en els dar-rers temps i que ha colpejat moltes consciències.