Endesa ha completat renovació tecnològica de quatre centres de transformació del Bages amb l'objectiu de millorar i incrementar la qualitat del servei als més de 9.500 clients que s'alimenten d'aquestes instal·lacions, que es troben repartits entre onze municipis de la comarca: Balsareny, Callús, Castellgalí, Manresa, Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Súria i Talamanca.

Els treballs, que han suposat una inversió del voltant de 58.000 euros, han consistit en reformar dos centres de transformació de Manresa -un al carrer de Castellgalí i l'altre a Els Comtals-, un de Callús -concretament a la Colònia Cortès- i un de Sallent -al carrer de Santa Llúcia.

Les intervencions que s'han dut a terme han estat de dos tipus. En dos d'ells, el del carrer de Castellgalí de Manresa i el de Sallent, s'han canviat els elements de maniobra convencionals per unes cabines compactes, integrades en un únic mòdul, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Igualment, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, també s'hi ha instal·lat un sistema de telecomandament, que consisteix amb un seguit d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra dels centres de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalviarà temps en la localització d'avaries i s'agilitzarà, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

De fet, als centres de transformació d'Els Comtals de Manresa i de Callús només ha estat necessari fer-hi el segon tipus d'instal·lació, és a dir, col·locar-hi el sistema remot, ja que en ocasions anteriors ja s'havien canviat les cel·les de transformació per deixar-los preparats per poder-ne fer el control a distància.