Endesa ha completat la renovació tecnològica de quatre centres de transformació del Bages que donen servei a més de 9.500 abonats que s'alimenten d'aquestes instal·lacions, segons ha informat la companyia. En concret, abasten un total d'onze municipis de la comarca: Balsareny, Callús, Castellgalí, Manresa, Pont de Vilomara, Sallent, Sant Fruitós, Sant Joan, Sant Vicenç, Súria i Talamanca. Els treballs, que han suposat una inversió d'uns 58.000 euros, han consistit a reformar dos centres de transformació de Manresa -un al carrer de Castell-galí i l'altre als Comtals-, un de Callús i un de Sallent.

Segons han concretat fonts d'Endesa, les intervencions han estat de dos tipus. En dos casos s'han canviat els elements de maniobra convencionals per unes cabines «més fàcils de maniobrar» i que «gairebé no requereixen manteniment». També s'hi ha instal·lat un sistema de telecomandament, que permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències.

En els altres dos centres de transformació només ha estat necessari fer-hi el segon tipus d'instal·lació, és a dir, col·locar-hi el sistema remot, ja que vegades anteriors ja s'havien canviat les cel·les de transformació per deixar-los preparats per poder-ne fer el control a distància.