ICL i l'Ajuntament de Sallent han signat aquest dimecres un conveni pel qual l'empresa minera cedeix temporalment al consistori l'ús del poblat ibèric del Cogulló, que es troba situat dins de l'àmbit que és propietat de la factoria. Aquest acord ha de ser la base perquè es puguin gestionar visites al conjunt del poblat, així com tasques de restauració per part del consistori sallentí.

La cessió d'ús a l´Ajuntament de Sallent, segons s'ha posat de manifest en l'acte de signatura, s'emmarca en la voluntat de col·laboració amb el municipi per part d'ICL a llarg termini. En concret, el que estableix el conveni és que l'Ajuntament de Sallent podrà gestionar directament l'ús del poblat ibèric en un primer període de tres anys que es pretén allargar en el temps.

Alhora, l'acord fixa que caldrà que tant les visites que s'hi organitzin com les tasques de manteniment o restauració es produeixin d'acord a recomanacions de seguretat d'Iberpotash, tenint en compte que una part de l'accés al conjunt arquitectònic es troba dins de les instal·lacions de l´empresa. El conseller delegat d´ICL Súria&Sallent, Carles Aleman, ha destacat que "aquest conveni posa de manifest el nostre compromís de donar resposta a aquelles demandes del territori i de continuar treballant amb l'Ajuntament de Sallent a mig i llarg termini. A més, la cessió d'ús permet també donar resposta al cada cop més creixent interès pel patrimoni arqueològic del nostre territori".

Per la seva banda, l´alcalde de Sallent, David Saldoni, manifestava que "es tracta de l´acceptació de la petició de l'Ajuntament de Sallent per tal de poder gestionar les instal·lacions patrimonial del poblat ibèric del Cogulló i beneficiar-nos de les subvencions públiques i privades que permetran augmentar el seu coneixement arreu". L'acte de signatura del conveni de cessió d'ús s'ha materialitzat aquest dimecres a l´Ajuntament de Sallent, amb la presència de la regidora de Turisme de l´Ajuntament de Sallent, Rosa Argelaguet i la directora Industrial d'ICL Iberia Súria&Sallent, Cristina Arespa.