L'Ajuntament del Pont preveu adequar les instal·lacions del Casal de la Mainada, que acull diversos actes per als veïns del poble. El projecte s'ha aprovat de forma inicial i la intenció és incrementar les activitats juvenils al centre. El recinte s'ha d'adaptar a la normativa vigent per tal d'augmentar la qualitat de l'espai i dels serveis que s'ofereixen en les celebracions multitudinàries. El Casal es va construir per donar espai a les activitats juvenils. Però, «actualment, el col·lectiu de gent que va al Casal és més gran», explica Rafi Aranda, usuària habitual del centre i veïna del poble.

Les obres no incidiran en l'estructura de l'edifici, sinó que es milloraran els accessos, es construiran lavabos a la planta inferior amb accés per a minusvàlids, s'instal·larà la maquinària per a la generació d'aire a l'espai i les sortides d'emergència s'adaptaran a la normativa.

El Casal té dues plantes però l'espai inferior és el principal i el més gran, on es duen a terme els esdeveniments. El terreny de l'immoble és propietat municipal i, al principi dels anys 80, el solar es va cedir a l'entitat Casal de la Mainada Vilomarenca perquè hi construís un espai on poder desenvolupar les seves activitats. L'associació va aixecar aquest edifici, amb els seus recursos, fins que el dinamisme de l'entitat va començar a descendir. Aleshores, l'any 2009, l'entitat va retornar a l'Ajuntament el terreny amb el local, però «amb el compromís de reservar l'espai als joves, a la canalla i a la resta del poble», explica Cecilio Rodríguez, alcalde del poble. Comenta que l'edificació es va aixecar en compliment d'una normativa que ja no té res a veure amb la normativa d'avui en dia. Per aquest motiu s'han de realitzar les obres.

Actualment, les diverses entitats municipals poden fer ús de l'equipament públic. Rafi Aranda comenta que el Casal acull tallers de manualitats, exposicions i fins i tot dinars d'alguna agrupació. «Però aquí al poble hi ha una franja d'edat, concretament dels 12 als 16 anys, que no tenen un espai adaptat on passar les tardes». Però l'alcalde remarca que ara el Casal acull esdeveniments i activitats de forma puntual, «però un cop es facin les obres s'organitzaran més activitats juvenils».

L'entitat Casal de la Mainada Vilomarenca organitzava activitats extraescolars, cavalcades de reis i rues de carnestoltes al Casal. Però «la gent que en formava part es va anar fent gran i no hi va haver una renovació», explica l'alcalde. Rafi Aranda remarca que va ser la primera entitat juvenil i cultural del poble, però que ara hi ha nombroses entitats que també donen vida al jovent del poble, com per exemple el grup Tarambana i el grup Arlequí.