Els suriencs van participar en gran nombre en el segon i darrer cap de setmana de la festa major, que encara es perllongarà fins demà, dimarts. Els campionats esportius, els concerts de diversos gèneres i estils, els espectacles infantils i altres activitats com el concurs de pintura ràpida han donat color i calor a la celebració, viscuda en unes jornades caloroses amb altes temperatures

La festa gran de la localitat bagenca s'està desenvolupant des de la setmana passada en diversos espais de la localitat, i presenta activitats per a tots els públics. Un dels punts d'atenció és l'exposició sobre l'odissea dels refugiats que fa estada al Casinet (entrada per Cal Balaguer del Porxo).

Un dels plats forts de la festa major serà el castell de focs que se celebra avui (23 h), a la llera del riu Cardener, amb la Pirotècnica Igual llançant des del pont de Salipota. Al matí, missa (11 h), i a la tarda es durà a terme una sessió de zumba a la plaça de Sant Joan amb Laia Tébar i el seu equip. Demà, dimarts (22 h), cloenda a la plaça de Sant Joan amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Manresa.