Sant Vicenç de Castellet deixarà d'abocar aigües residuals al riu a partir de la tardor amb la construcció dels col·lectors que faltaven per completar la xarxa de clavegueram en dos sectors del municipi. Les obres començaran aquest juliol i duraran unes quinze setmanes, de manera que s'haurien d'enllestir al novembre.

Els treballs afectaran l'entorn del carrer Via Augusta i de la zona esportiva, que són els dos únics àmbits a tot el municipi que no tenen cobert el servei de clavegueram i encara aboquen l'aigua directament al Llobregat sense tractar. Amb aquestes obres, això s'haurà acabat, perquè tota l'aigua recollida amb els nous col·lectors es conduirà cap als col·lectors en alta ja construïts de l'ACA, i d'aquí cap a la depuradora de Castellbell, on serà tractada abans d'anar a parar al riu.

Una de les actuacions partirà del torrent Goya, amb un col·lector que passarà pels terrenys compresos entre el canal de Can Soler (al costat de la Via Augusta) i el riu Llobregat. Hi transcorrerà en paral·lel fins a arribar al col·lector en alta que hi ha situat a l'alçada de l'empresa Sercomatex.

L'altre col·lector donarà solució als abocaments de la zona esportiva, a l'alçada de la pista de skate. L'abocament s'interceptarà a l'altra banda del passatge dels Catalans, i anirà cap al nord a l'alçada del riu Llobregat fins a connectar amb el col·lector ja construït en un petit tram que passa pel sud de Cal Soler (al pàrquing del darrere del supermercat Bon Preu). Aquest col·lector connecta amb la xarxa en alta de l'ACA, però actualment és descobert i l'aigua desprèn fortes pudors a la zona. Amb l'obra ara prevista, aquest problema també quedarà resolt, perquè es preveu el cobriment d'aquest tram amb llosa de formigó, de manera que hi haurà un llarg col·lector totalment tapat des del torrent Goya a la xarxa en alta de l'ACA.

Fonts municipals han assegurat que aquests treballs tindran una afectació mínima en el trànsit, perquè es faran en terreny rústic i no s'hauran d'obrir rases al carrer. Com a molt «es notarà que hi ha més camions maniobrant».

Quedarà pendent l'aigua de pluja

Amb aquestes obres, Sant Vicenç tindrà completada al novembre tota la xarxa de recollida d'aigües residuals prevista en el Pla Director del Clavegueram, i l'únic que tindrà pendent de resoldre (i que també preveu el Pla Director) és la recollida d'aigües pluvials, en què es preveu actuar tot i que «per ara això no suposa cap incompliment». Una de les actuacions passa per construir un dipòsit de retenció pensat per als casos de forta pluja en què l'aigua pot arrossegar brutícia del carrer, i d'aquesta manera evitar que vagi directa al riu sense ser prèviament depurada. L'altra consistirà en una millora de la intercepció del col·lector ara descobert i el de l'ACA, al Bon Preu, perquè absorbeixi millor l'aigua en cas de forta pluja.