El sindicat CCOO d'Indústria de Catalunya ha exigit a la direcció d'Ercros que busqui una sortida que permeti garantir la continuïtat de l'activitat i el manteniment dels llocs de treball de la planta de Cardona, que dóna feina a 35 treballadors. Tal com va publicar aquest diari la setmana passada, l'Ajuntament de Cardona dóna per fet que, com ja es temia des de fa un any, Ercros abandonarà la seva activitat a la població a final d'aquest 2017 i que, en conseqüència, deixarà el runam vell a mig explotar.

Segons ha informat el sindicat a través d'un comunicat, en la darrera reunió amb la direcció d'Ercros, CCOO i la representació de la plantilla van demanar a la multinacional que els aclarís el futur de la planta, davant la incertesa actual. Assegura que la compa-nyia va respondre que la nova tecnologia per a la fabricació de clor que imposa la Unió Europea requereix una sal més purificada que la que s'extreu del runam de Cardona, i que els surt més a compte comprar-la a altres proveïdors, la qual cosa fa inviable cap inversió al centre de Cardona.

Aquest escenari comportaria, diuen des de CCOO, «posar en risc la continuïtat de la planta a final d'any, a no ser que es trobin altres usos per a la sal de la terrera que s'està explotant actualment». CCOO rebutja totalment un possible tancament de la planta i l'abandonament de l'explotació, i insta la direcció de la companyia a buscar una alternativa industrial i les inversions necessàries per donar una sortida digna a aquest procés i garantir el manteniment de l'ocupació.

L'empresa encara no ha fet explícita la seva intenció i no hi ha cap ratificació taxativa de continuïtat davant dels dubtes generats. De les respostes obtingudes en una darrera trobada mantinguda amb els representants d'Ercros, ara fa un parell de setmanes, al govern cardoní no li queda cap dubte que la voluntat de l'empresa és abandonar aquesta activitat.

Davant de l'escenari que s'obre, el consistori ja va assegurar que serà contundent i que recorrerà a totes les vies polítiques i jurídiques que tingui al seu abast per trobar una solució a la problemàtica ambiental i social que generaria el fet que Ercros abandoni la seva activitat a la població. En declaracions a aquest diari, l'alcalde tem que el pla de restauració es limiti a rases perimetrals i exigeix a la Generalitat solucions laborals i ambientals.