Els treballadors d'Ercros exigeixen que es mantingui l'activitat minera a Cardona

L'Ajuntament dóna per fet que l'empresa deixarà l'activitat aquest any

17.07.2017 | 23:31
Màquines treballant al runam salí

El sindicat CCOO d'Indústria de Catalunya ha exigit a la direcció d'Ercros que busqui una sortida que permeti garantir la continuïtat de l'activitat i el manteniment dels llocs de treball de la planta de Cardona, que dóna feina a 35 treballadors. Tal com va publicar aquest diari la setmana passada, l'Ajuntament de Cardona dóna per fet que, com ja es temia des de fa un any, Ercros abandonarà la seva activitat a la població a final d'aquest 2017 i que, en conseqüència, deixarà el runam vell a mig explotar.

Segons ha informat el sindicat a través d'un comunicat, en la darrera reunió amb la direcció d'Ercros, CCOO i la representació de la plantilla van demanar a la multinacional que els aclarís el futur de la planta, davant la incertesa actual. Assegura que la compa-nyia va respondre que la nova tecnologia per a la fabricació de clor que imposa la Unió Europea requereix una sal més purificada que la que s'extreu del runam de Cardona, i que els surt més a compte comprar-la a altres proveïdors, la qual cosa fa inviable cap inversió al centre de Cardona.

Aquest escenari comportaria, diuen des de CCOO, «posar en risc la continuïtat de la planta a final d'any, a no ser que es trobin altres usos per a la sal de la terrera que s'està explotant actualment». CCOO rebutja totalment un possible tancament de la planta i l'abandonament de l'explotació, i insta la direcció de la companyia a buscar una alternativa industrial i les inversions necessàries per donar una sortida digna a aquest procés i garantir el manteniment de l'ocupació.

L'empresa encara no ha fet explícita la seva intenció i no hi ha cap ratificació taxativa de continuïtat davant dels dubtes generats. De les respostes obtingudes en una darrera trobada mantinguda amb els representants d'Ercros, ara fa un parell de setmanes, al govern cardoní no li queda cap dubte que la voluntat de l'empresa és abandonar aquesta activitat.

Davant de l'escenari que s'obre, el consistori ja va assegurar que serà contundent i que recorrerà a totes les vies polítiques i jurídiques que tingui al seu abast per trobar una solució a la problemàtica ambiental i social que generaria el fet que Ercros abandoni la seva activitat a la població. En declaracions a aquest diari, l'alcalde tem que el pla de restauració es limiti a rases perimetrals i exigeix a la Generalitat solucions laborals i ambientals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sant Vicenç posa en marxa la nova ordenança de tinença d'animals de companyia

Entra en vigor el 7 d'agost i les conductes incíviques comportaran la imposició de multes

El Consell Comarcal oferirà assistència tècnica en enginyeria als ajuntaments

El Consell Comarcal oferirà assistència tècnica en enginyeria als ajuntaments

El servei neix amb la voluntat d'oferir noves eines als consistoris en l'àmbit de territori i medi...

L'antic ajuntament de Sant Fruitós acollirà un casal d'entitats i el Jutjat de Pau

El consistori ha tret a concurs públic la redacció del projecte de transformació de l'equipament

Cardona posa la gespa al nou camp de futbol que obrirà a l'inici de temporada

Cardona posa la gespa al nou camp de futbol que obrirà a l'inici de temporada

Les instal·lacions del futur complex esportiu i de salut quedaran enllestides a final del mes...

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema