L'Ajuntament de Santpedor ha aprovat la compra d'un pis que tindrà en propietat per destinar a usos socials. Es tracta del segon habitatge que adquireix en només mig any, i ja acumula un total de 19 pisos que pot reservar per poder satisfer les necessitats de la població.

Es tracta d'un pis del carrer Arquitecte Gaudí que ha costat 40.000 euros, 30.000 dels quals els aporta la Diputació de Barcelona mitjançant subvenció. La regidora d'Acció Social i Sanitat, Laura Tarradellas, ha valorat la capacitat més gran que tindrà el municipi amb aquesta compra de donar resposta a les necessitats que sorgeixin. Sosté que «l'obligació de l'Ajuntament és vetllar per l'accés a l'habitatge assequible de la gent de Santpedor».

El gener passat el consistori de Santpedor ja va adquirir un habitatge d'unes característiques similars, i també per 40.000 euros. Actualment, entre aquests dos pisos que té en propietat i els altres 17 que són de la Generalitat però que hi ha al municipi, Santpedor disposa de 19 habitatges per destinar a usos socials. I és que, si bé les competències en habitatge són de la Generalitat, els ajuntaments són els que reben les peticions i fan els tràmits a la majoria d'habitatges.