L'estudi elaborat per la Direcció General de Transport i Mobilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Moianès i tots els municipis, preveu una segona fase amb altres millores per a les quals es destinaran 120.000 euros. Una de les propostes és la nova connexió de Monistrol de Calders a Sabadell (Vallès Occidental), que es preveu poder implementar abans de finalitzar aquest any.

Per aquest nou servei es proposa la prolongació de dues expedicions el cap de setmana i festius des de Castellar del Vallès fins a Monistrol de Calders, de manera que es cobreixi la demanda que es genera. La sortida serà des de Sabadell a les 8 del matí amb arribada a Monistrol a les 9.30h, i la tornada des de Monistrol serà a les 19.30h, amb arribada a Sabadell a les 21.00h.

També es preveu incrementar els serveis als corredors Oló-l'Estany-Moià-Castellterçol-Barcelona i Moià-Castellterçol-Granollers i l'establiment d'un servei a la demanda que permeti connectar Granera i Castellcir amb les línies regulars que passen pel municipi de Castellterçol, per tal de permetre la connexió amb Barcelona i Moià.

Una altra mesura per tal de donar un millor servei a Santa Maria d'Oló, a Artés i a Calders és reforçar el servei entre Manresa i Prats de Lluçanès. El Moianès, amb 10 municipis que engloben 24 entitats de població, té 13.098 habitants. L'objectiu de l'estudi és que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real.