Sant Vicenç de Castellet disposarà d'un nou parc municipal abans que s'acabi l'any. Ocuparà un solar d'uns 1.500 metres quadrats on hi havia hagut les antigues escoles nacionals entre els carrers Gran, Maria Gimferrer, i Mestre Massana.

L'Ajuntament és a punt d'adjudicar les obres, amb la idea de començar els treballs a final d'estiu i que estiguin a punt per a l'estrena uns dies abans de Nadal (vegeu desglossat). Ja fa uns mesos que el consistori té lligat el finançament, d'uns 233.000 euros, que pagarà gairebé de forma íntegra amb un ajut de la Diputació, «però ens hem esperat que s'acabés la festa major per adjudicar-lo», explica l'alcalde, Joan Torres, tenint en compte que en aquest espai s'hi situen les atraccions de la fira, per a les quals ara s'habilitarà una nova àrea al costat del pavelló.

Aquest solar fins ara també servia d'aparcament, des que l'ender-roc de les escoles velles l'any 2008 (que integraven l'edifici i el pati) va deixar lloc a un cèntric espai buit. Amb la reforma es transformarà en una àmplia zona verda d'esbarjo, amb arbres, petites zones enjardinades i mobiliari urbà divers, com bancs i taules.

El mur, de testimoni

Tot aquest espai està delimitat pel mur d'obra de l'antiga escola, i se'n conservarà una part per deixar testimoni de la importància que havia tingut aquest equipament per al municipi, segons ha explicat l'alcalde. I és que aquestes escoles van funcionar des dels anys 70, moment en què es van inaugurar les noves escoles de Sant Vicenç. Tanmateix, les edificacions encara no es van enderrocar, i durant un temps van servir de local d'activitats per a entitats.

El solar és catalogat com a espai educatiu. Ara no n'hi ha la necessitat, però si mai s'hi fa un equipament i no es canvia el planejament, haurà de tenir aquest ús.