L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola traslladarà l'actual Centre de Dia, situat a la Masia del Calvet, en un espai de l'escola bressol municipal, que està en desús. L'edifici escolar és situat al centre del poble i consta d'una sola planta. Això facilitarà l'accés de la gent gran, ja que el Centre de Dia de la Masia és en un primer pis. A més, l'espai de gent gent gran passarà d'oferir 25 places a oferir-ne 30. El consistori preveu que el trasllat es farà al principi del 2018.

A partir d'ara, l'immoble acollirà dos tipus de serveis, que quedaran separats per un passadís que divideix l'equipament en dues zones. Tot i així, Montse Grau, la directora de l'escola bressol, comenta que seria interessant establir un vincle entre la gent gran i els infants. «Quan una persona gran veu un nen se li il·lumina el rostre, i des de l'escola facilitarem aquest contacte», assegura Grau. Cultivar un hort, plantar maduixeres, cantar cançons o explicar contes són algunes de les propostes de la directora per tal que els més grans ensenyin els més petits i a la inversa. «Moltes persones que estan al Centre de Dia són els avis dels nens del centre i hem d'ensenyar als infants a respectar a la gent gran», ressalta Grau.

El cost total de la remodelació de l'espai serà de 180.000 euros aproximadament. Des de l'Ajuntament es va començar a plantejar el projecte fa més d'un any i «es va elaborar un estudi demogràfic del municipi per tal de preveure les necessitats dels ciutadans», remarca Miralda. Comenta que es va evidenciar que en els propers 15 anys la natalitat continuaria descendint però que augmentaria l'envelliment. D'aquesta forma, el consistori ha previst que a l'escola bressol no li faltaran aules quan cedeixi l'espai. De fet, Montse Grau explica que la zona desocupada havia de ser una llar d'infants annexa a l'escola bressol, «però la natalitat va començar a baixar i les aules no s'han arribat a estrenar mai».

Paral·lelament, s'estan duent a terme unes altres obres a la població. L'Ajuntament ha aprovat el projecte per construir vestidors propis al camp de futbol i al pavelló. Fins ara, cap dels dos equipaments disposava d'aquest servei i un edifici, situat enmig, cobria aquesta necessitat. Aquest estiu, s'han començat les obres al pavelló i es preveu començar les reformes al camp de futbol a final d'any. Es posaran tres vestidors a cada recinte: un vestidor per a l'equip local, un vestidor per a l'equip visitant i un vestidor per als àrbitres.

El recinte on hi havia situats els vestidors ara quedarà buit i l'utilitzaran els membres de l'esplai del poble. A més a més, l'alcalde també preveu cedir l'espai al nou Casal de Joves que es pretén crear al municipi. «Es tracta que cada col·lectiu pugui tenir el seu lloc per organitzar-hi les seves activitats i els seus projectes, aprofitant els diversos locals construïts a la població», sosté l'alcalde de Guardiola.