Santpedor celebra aquesta setmana Santa Anna, patrona del municipi i la festa major petita del poble. Per això, després d´un cap de setmana amb diferents activitats esportives amb molta participació, demà dimarts i dimecres es fan els actes populars i religiosos de la festivitat. La música, les demostracions de cultura popular i els actes religiosos marquen un programa que fa 7 anys va incorporar activitats que han arrelat al municipi com el repic de campanes i el repartiment d´un punt de llibre col·leccionable.

Demà dimarts, vigília de la festa, es fa la renovació del vot de Santa Anna, moment en què es reparteix el 8è punt de llibre que es fa sobre la patrona i que la gent col·lecciona any rere any des que es va posar en marxa el 2010. El lliurament de premis del primer concurs de balcons florits i el Toc de Flabiol dels Segadors de Santpedor obriran el seguit d´actes commemoratius que tindran com a moments àlgids el lliurament de la bandera de Santpedor al Club Recreatiu, l´entitat que l´endemà la portarà fins al pla de l´Ermita encapçalant el pelegrinatge a les 7 del matí, i el lliurament simbòlic, a càrrec de l´alcalde Xavier Codina, de l´ofrena del poble al rector de la parròquia de Sant Pere d´Or.

La tarda finalitzarà amb la tradicional mostra de cultura popular, amb les actuacions dels Castellers, la colla bastonera Els Picarols, la Colla Gegantera de Santpedor, els Bous de Foc i la colla sardanista Aires d´Or. En el marc dels actes previs al dia de la patrona també tindrà lloc, a les 5 de la tarda a la plaça Gran, el berenar i ball de Sant Jaume que organitza la llar d´avis de Ca l´Arola.

La diada de Santa Anna començarà a les 6 del matí, amb les matinades pel casc antic, de la mà dels Grallers de Santpedor. El grup sortirà de la plaça Gran en un recorregut que portarà la música fins a l´ermita de Sant Francesc. Una hora més tard, començaran el camí els santpedorencs i santpedorenques que participin a la caminada popular de pelegrinatge a les ermites que encapçalarà la bandera de Santpedor i l´ofrena a la patrona.

A les 9 del matí, s´oficiarà la missa en honor a Santa Anna amb l´ofrena de poble i l´esmorzar de germanor a base de botifarra a la brasa. Ja a la tarda, l´ermita acollirà també el tradicional rosari i cant dels Goigs, a 2/4 de 7 de la tarda, davant l´edifici de l´ermita. Després de les celebracions tindrà lloc una audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Premià, que interpretaran la composició ´A Santa Anna de Claret´, del mestre Joan Lázaro.

Dimecres, durant la festa de Santa Anna, hi haurà servei de trenet gratuït fins a l´ermita de Santa Anna. Al matí a ¼ i a ¾ de 9 del matí amb sortida des de l´aparcament de Cal Llovet i tornada a les 10, a 2/4 d´11, les 11 i a 2/4 de 12 amb parada a les piscines municipals, autobús de la carretera de Navarcles i Cal Llovet. A la tarda hi torna a haver aquest servei entre les 6 i 2/4 de 10 del vespre.