La nova ordenança municipal que regula la tinença d'animals de companyia entrarà en vigor a Sant Vicenç de Castellet el proper dia 7 d'agost. L'objectiu de l'ordenança és fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte pels seus drets, complint la Llei de protecció dels animals. Per aquest motiu, el consistori posa en marxa una campanya per garantir el compliment de la nova ordenança.

A partir del 7 d'agost, els agents de la Policia Local tindran especial presència en els espais i zones del municipi on es detecta un major nombre d'infraccions, per tal de sensibilitzar la ciutadania i promoure el canvi d'hàbits en la tinença d'animals de companyia. Aquesta campanya intensiva inicial anirà focalitzada, principalment, als propietaris que permeten les deposicions en llocs no autoritzats o que no les recullen.

Les sancions a què s'enfronten els propietaris incívics poden ser, per exemple, entre 220 i 330 euros per no recollir les deposicions dels animals; entre 100 i 150 euros per accedir amb animals a zones on no és permesa la seva entrada; o 2.400 euros per no disposar de la llicència per a la tinença i conducció d'animals potencialment perillosos.

A part del compliment de la normativa, l'ordenança també vetlla per garantir una saludable relació dels animals amb les persones en l'aspecte higiènic i sanitari.