Amb un acte encapçalat pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, Castellterçol acollirà dimarts vinent l'acte central del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba, fill d'aquesta població del Moianès, que va ser el primer president de la Mancomunitat de Catalunya a principi del segle XX, reelegit en diferents conteses electorals. La commemoració tindrà lloc just el dia que s'escauen els 100 anys de la seva mort.

Tot i que s'han programat tot un seguit d'actes fins al novembre, la d'aquest dimarts serà una jornada especial en què hi seran presents, a banda de Puigdemont, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el videpresident de la Diputació i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras; juntament amb les autoritats locals i d'altres municipis de la comarca i membres de la Comissió Nacional Any Prat de la Riba. Els actes s'iniciaran a les 7 de la tarda, quan és prevista l'arribada de les autoritats, que presidiran des del balcó la ballada de la Dansa de Castellterçol, joia folclòrica i representativa de la personalitat de la vila. En el mateix acte es presentarà l'edició del llibre La Nacionalitat Catalana d'Enric Prat de la Riba, edició que han promogut l'Ajuntament, el PDeCAT i la comissió local del centenari. Després de signar en el llibre oficial, la comitiva es dirigirà a la plaça Prat de la Riba, on davant la casa natal del polític -ara museu- es faran els parlaments. A partir de 2/4 de 9 del vespre tindrà lloc un concert a la mateixa plaça a càrrec de Roger Mas. Prèviament, dilluns haurà tingut lloc la representació escènica Enric Prat de la Riba: un somni.

L'artista local David Font López ha pintat un mural a la paret de fons de la sala de plens amb la figura de Prat de la Riba i al·legories a les principals obres que l'insigne fill de la vila va promoure en àmbits tan diversos com la sanitat, l'agricultura, la indústria, la cultura i el comerç, entre moltes altres. En una sessió plenària, l'Ajuntament va aprovar de posar el nom de Prat de la Riba a la sala de plens.