L'ACA redactarà un pla de gestió global de tot el riu Calders i els seus afluents

L'Ajuntament assegura que es fan «totes les inspeccions necessàries» per detectar abocaments il·legals

06.08.2017 | 17:22
Una membre d´A contracorrent recull mostres d´escuma de la riera de la Tosca

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat redactarà un pla de gestió global del Calders -que transcorre entre el Moianès i el Bages- i els seus afluents, document que hauria de recollir totes les aportacions que rep aquest riu. Aquest treball l'assumirà l'organisme competent a Catalunya en l'àmbit fluvial, segons ha fet públic l'Ajuntament de Moià, que li va fer arribar aquesta petició entre el seguit de mesures per poder resoldre progressivament el deficient estat de la qualitat del riu, una situació que s'arrossega des de fa anys, però que els darrers mesos s'ha posat especialment de manifest a partir de la mobilització de la ciutadania. Precisament, aquest pla de gestió era una de les demandes centrals d'A contracor-rent, la plataforma de formacions ecologistes que es va presentar públicament el 22 de març passat i que la recollia en el seu manifest.

Segons el consistori, aquest pla de gestió del riu Calders s'elaborarà «tenint en compte les aportacions de totes aquelles persones i entitats que així ho demanin», que seràn complementades amb els resultats de les inspeccions que du a terme la mateixa Agència Catalana de l'Aigua.

L'Ajuntament de Moià assegura que «els darrers mesos s'ha intensificat la cerca de solucions, conjuntament amb la resta d'administracions competents, i s'han incrementat les actuacions dirigides a combatre la contaminació ambiental per aigües residuals», començant, en primer lloc, per la riera de la Tosca.

El consistori moianès subratlla que entre les decisions que ja s'estan materialitzant hi ha la de no admetre les autoritzacions d'abocaments «que comportin un augment de la càrrega total contaminant industrial a l'afluent de la depuradora».

L'equip de govern (AraMoià-ERC) posa en relleu que la problemàtica ecològica del riu Calders «ve de lluny» i que «no té una solució única ni inmmediata», motiu pel qual detalla que s'han emprès diferents decisions, entre les quals, les esmentades anteriorment. En aquest sentit, l'executiu local assegura que s'estan portant a terme «totes les inspeccions necessàries per identificar aquelles empreses o persones que incompleixen la legislació sobre abocaments de residus, i s'incoaran els corresponents expedients sancionadors».

Una de les dues mesures més que concreta el consistori és que s'està treballant en la redacció d'una nova ordenança municipal «que reguli millor i tingui en consideració les condicions d'abocament a la xarxa de clavegueram, tenint en compte l'entorn i les aportacions de les associacions en defensa del medi ambient». I també l'elaboració d'un pla director de la xarxa de clavegueram per determinar en quin estat es troba i «poder preveure les millores i el manteniment necessari per als pròxims anys».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Montserrat apunta el primer semestre a un nou any de rècord en nombre de visitants

Montserrat apunta el primer semestre a un nou any de rècord en nombre de visitants

De gener a juny, s'ha registrat un increment del 12% respecte al mateix període del 2016

«No pot tornar a passar un 30 de juny com el que hem viscut»

«No pot tornar a passar un 30 de juny com el que hem viscut»

L'alcalde de Sallent assegura que ara cada dos mesos es controlarà que la mineria estigui fent els...

Súria multa per primer cop un gos localitzat per l´ADN del seu excrement

Súria multa per primer cop un gos localitzat per l´ADN del seu excrement

La Mancomunitat del Cardener farà canvis per millorar el sistema de localització genètica canina

L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema