L'incendi d'aquest cap de setmana ha deixat especialment malparats els Brustenga, una de les dues famílies d'Artés a qui se'ls va cremar la casa, de la finca les Guixeres. Les flames hi van arribar de ple i van afectar l'habitatge, «que no podrem arreglar», explicava ahir aquesta família a aquest diari.

Es tracta d'un matrimoni i els seus dos fills, que volen fer palès el seu agraïment «a tot el poble, que s'ha bolcat totalment a ajudar-nos, i molta gent ens ha ofert casa seva». Tant és així, que «tindrem un lloc per a bastant temps», i que han aconseguit «gràcies a la xarxa de gent que ens ha ajudat» des del mateix moment que es va saber que la seva finca havia quedat greument afectada. «I ho continua fent», puntualitzaven ahir.

Ahir es van acostar a la casa i sobre el terreny van poder comprovar que «està tot malmès». Vista la situació, la família reivindicava la necessitat d'una bona gestió del bosc i de mantenir-lo net per evitar que situacions com la seva es tornin a repetir. Feien una crida a la gent a tenir cura del bosc, «perquè hi ha massa brutícia per tot arreu, i és molt fàcil que amb un no res, si hi ha foc, tot pugui prendre de seguida. Per això reclamaven que «quan algú vegi que hi ha alguna cosa fora de lloc, ho porti a la deixalleria».

Dissabte, l'Ajuntament d'Artés va oferir allotjament a les famílies que s'havien quedat sense casa, tot i que s'havien espavilat pel seu compte. Se'ls posaven a disposició llits de l'alberg que gestiona el Patronat de la residència.