Prop d'un miler de persones va congregar dilluns a la nit al Parc Municipal de Moià un acte que ja és tot un clàssic de la festa major del municipi, El musical. Es tracta d'un espectacle que fan possible desenes de veïns del poble i de la comarca que s'atreveixen a pujar dalt de l'escenari per tirar endavant un muntatge basat en coreografies sobre peces musicals que habitualment ja són conegudes.

Enguany, el fil conductor d' El musical ha estat un viatge al voltant del món en què es mostra el folklore, costums i melodies de diferents països, com ara Austràlia, Catalunya, Grècia i l'Índia, entre d'altres.

A l'espectacle, que es comença a preparar cada any els mesos de gener i febrer, hi van participar un centenar d'actors, completament amateurs, que van interpretar les diferents músiques folklòriques dels països triats.

Cal destacar la il·luminació, les coreografies i músiques triades i els vídeos que es van presentar durant el muntatge. També cal una menció especial per la coordinació general i en especial pel vestuari. Una colla de modistes locals van ser les encarregades de preparar i confeccionar els vestits tradicionals que apareixien a l'espectacle.

Val a dir que el gairebé miler de persones que van assistir a l'espectacle s'ho van passar d'allò més bé i, en acabat, els comentaris destacaven la bona actuació de tots els participants.