La majoria dels segons residents que tenen una casa a Mura o a Talamanca provenen del Vallès Occidental o del Barcelonès. Els veïns dels dos pobles bagencs consideren que la gent del Bages «no sol venir gairebé mai».

El Jaume és manresà i té una segona residència a Talamanca, i remarca: «Hi ha mala carreterera per arribar al poble i això provoca que la gent de la comarca no hi pugi gaire». Tot i així, ell considera que en només mitja hora de trajecte pot arribar al poble i trobar un indret pintoresc amb un ambient més fresc que a la ciutat.

De fet, el camí ple de giravolts resulta ser un atractiu per als motoristes i els ciclistes que hi pugen els caps de setmana.

Les segones residències dels pobles de pedra estan ocupades per persones que fa generacions que estiuegen a Mura o bé a Talamanca. Mercè Cartie n'és un cas, ja que els seus pares ja passaven les vacances a Talamanca. «A Barcelona tot el dia vaig atabalada, però quan pujo al poble estic tranquil·la i visc el dia a dia», comenta Cartie. Explica que de bon matí esmorza amb gent del poble a la plaça principal. «Després faig activitats que no faria a la ciutat, com per exemple llegir a la gespa, baixar al bar a prendre una cervesa sola o veure la posta de sol des de la plaça», descriu la barcelonina.

Els dos municipis bagencs també atrauen visitants que vénen a passar-hi el dia. Mercè Arnau és de Manresa i explica que intenten fer una escapadeta cada any a Mura.