Uns mesos després que l'Ajuntament de Sallent posés en marxa el pla ocupacional «Turn-On» per a joves en atur, ara n'ha impulsat un de nou obert a tothom però que vol incidir majoritàriament en les persones sense feina de més de 45 anys.

El nou pla porta per nom «Sallent t'acompanya», i donarà formació i feina en l'àmbit de l'atenció a les persones amb poca autonomia o que requereixen necessitats especials.

En concret es pretén crear una borsa de treball d'unes 10 o 12 persones a qui es donarà informació teòrica i pràctica d'auxiliar de la llar amb mòduls diversos, que inclouran des de la dinamització social fins a la tecnologia, els primers auxilis, la neteja de la llar o l'acompanyament psicològic, amb l'objectiu que puguin acabar oferint els seus serveis a les persones o famílies que ho requereixin. En principi, serà formació no reglada, però si ho necessiten, se'ls buscaria de cara al 2018.

El pla d'ocupació prioritzarà les persones més grans de 45 anys que no tenen el graduat en educació secundària, i també aquelles que, tot i tenir el graduat en ESO o un cicle formatiu de grau mitjà, han abandonat els estudis postobligatoris i no troben feina.

Les persones que hi estiguin interessades poden presentar la sol·licitud i la documentació necessària al Registre General de l'Ajuntament abans del 15 de setembre. Un cop acabat aquest termini, es podran seguir presentant sol·licituds, que restaran en llista d'espera.