Navàs va viure dissabte una nit de retrobament, somriures i records, en la commemoració dels 50 anys de pubillatge, que es van celebrar en el marc de la festa major. Prop de 200 expubilles i exhereus (gairebé la totalitat dels 219 representants que ha tingut el poble en aquest mig segle d'història) es van tornar a penjar la banda al coll per reviure la il·lusió que els va acompanyar el dia que van ser proclamats.

Bastoners, cascavells, nans i gegants van fer entrada a la plaça amb el seguici de pubilles i hereus visitants i locals, acompanyats pel reguitzell de figures que en el seu dia ja havien desfilat per la plaça, com a pubilles (des del 1968), o hereus (des del 1995). Per ordre cronològic van entrar fins davant de l'escenari entre els aplaudiments del públic, mentre es passaven imatges amb els noms i els anys en què van ser proclamats en una gran pantalla.

L'espai de davant l'escenari va quedar petit per encabir la quantitat d'expubilles i exhereus que van participar a la festa, que aplaudien emocionats quan el seu any i la seva foto apareixien a la pantalla. Quan tots van ser a lloc, va arribar el moment de la foto, i després tocava girar-se de cara a l'escenari per a una selfie amb les pubilles i els hereus sortints i entrants. El retrobament va eclipsar la festa, que va seguir amb el relleu entre pubilles i hereus.