Calders inaugurarà oficialment aquest diumenge, en el marc dels actes de la festa major, les reformes que s'han fet a la zona esportiva de la urbanització la Guàrdia. Els treballs, que han afectat tot l'espai, han millorat una de les pistes de tennis existents i han reconvertit l'altra en una pista de pàdel, alhora que s'ha adequat un camp de futbol infantil d'herba.

Els treballs s'han dut a terme arran del conveni establert, l'any passat, entre l'Ajuntament de Calders i el Club Esportiu La Guàrdia, que va cedir les instal·lacions, que eren privades, al consistori «amb la condició que hi donéssim vida», apunta l'alcalde de Calders, Eduard Sànchez. A partir d'aquí, entre els mesos de maig i juliol, s'han portat a terme les reformes de de la zona esportiva ara gestionada per l'Ajuntament, que està situada al costat de la piscina de la Guàrdia.

La remodelació ha inclòs la millora de diferents espais, alguns dels quals estaven força deteriorats. En aquest sentit, s'ha renovat una pista de tennis, s'ha fet una pista de pàdel, un camp de futbol infantil d'herba i s'ha adequat un espai amb màquines de gimnàstica. Els treballs també han suposat la remodelació de la pista de voleibol i la renovació de les tanques de tota la zona esportiva.

El pressupost de les obres de reforma és del voltant dels 40.000 euros, que han estat finançats majoritàriament per la Diputació de Barcelona i s'han completat amb aportacions municipals. La inauguració institucional del remodelat espai esportiu es farà aquest diumenge, 2/4 d'una del migdia, en el marc dels actes de la Festa Major de Calders i anirà a càrrec del diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom.

La cessió al consistori de la zona esportiva ha permès obrir a tots els veïns les instal·lacions d'aquesta urbanització, fins aleshores limitada als socis. Les reserves per utilitzar les pistes de pàdel i tennis, que ara són d'ús públic, es poden fer per internet a través de la pàgina web municipal.

Les instal·lacions esportives de la Guàrdia van ser construïdes a mitjan anys 70 i eren propietat dels socis que les van comprar en el seu dia.