Una vintena de barbers i perruqueres d'arreu de Catalunya i l'estat espanyol protagonitzaran aquest dissabte a Súria un acte benèfic per ajudar a finançar el projecte del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia.

Es tracta de la primera edició del Barber Solidari, que organitza Carme Perruqueria Unisex en col·laboració amb l'Ajuntament i empreses del municipi, sota el lema «Talla't el cabell per una bona causa». Professionals d'arreu de Catalunya i d'Espanya (s'espera la presència de barbers i perruqueres provinents de Còrdova, Sevilla i la Corunya), es desplaçaran expressament fins a Súria per participar en aquesta iniciativa.

Estaran instal·lats de les 11 del matí fins a les 3 de la tarda a la plaça de Sant Joan per tallar cabells, afaitar, o arreglar barbes a tothom qui ho desitgi, per un preu de 7 euros per servei. També hi haurà un photocall, música, servei de bar, i cafeteria, i tots els diners recollits es destinaran íntegrament al projecte del nou hospital.

La proposta arriba després que aquest cap de setmana passat s'hagi dut a terme una iniciativa semblant a Cardona. En aquest cas, l'organització va ser a càrrec dels agents de la Policia Local, que també van comptar amb professionals per tallar i rapar cabells. Cap a mig centenar de veïns es van rapar el cap, i es van recollir un total de 1.354 euros, que en aquest cas aniran destinats a la construcció del futur centre oncològic de Barcelona.