Després de més d'una dècada d'espera, la proposta per dotar Navarcles d'un nou ambulatori que substitueixi l'actual, que s'ha fet petit, comença a prosperar. La Generalitat preveu tenir el projecte definit i a punt per poder adjudicar l'obra durant el primer semestre del 2018, si bé de moment no es compromet a posar data d'inici per a la seva execució.

El departament de Salut ha posat fil a l'agulla al projecte després que el mes d'abril passat l'Ajuntament li va cedir un solar a tocar de la llar d'infants El Tinet, i ara, a través de l'empresa pública Infraestructures.cat, s'iniciarà el procés de licitació del projecte el proper mes de setembre, i l'adjudicació es preveu abans de final d'any a l'equip d'arquitectes que resulti elegit per tal que n'enllesteixi la redacció abans de l'estiu vinent.

A partir d'aquí, i segons fonts del departament, l'adjudicació de l'obra, que té un pressupost estimat de 2 milions d'euros, estarà subjecta «a la disponibilitat pressupostària del moment, i a la prèvia aprovació pel Govern del Pla Econòmic Financer d'Infraestructures». Més enllà d'això, la Generalitat ha evitat fixar una possible data d'inici dels treballs, sense descartar que pugui ser el mateix 2018, tal com s'ha demanat des de l'Ajuntament de Navarcles.

El solar on s'ha de construir el futur CAP de Navarcles ocupa un espai entre la llar d'infants i el recinte fabril de l'antiga Dresca, a l'avinguda de Lluís Companys, i d'acord amb el programa funcional previst el dimensionat del nou centre serà de 980 m2.Un llarg procés que veu la llum

L'Ajuntament va cedir aquests terrenys a la Generalitat després d'un procés de modificació dels usos del solar, que anteriorment es limitaven a l'àmbit de l'ensenyament i es van ampliar també al sanitari per poder-hi fer compatible la construcció del nou equipament. La Comissió d'Urbanisme en va autoritzart el canvi el novembre, i cinc mesos després l'Ajuntament en va poder lligar la cessió a la Generalitat. Era el primer pas per poder començar a fer realitat de forma definitiva un projecte que Navarcles tenia entre mans des de feia més de deu anys, però que mai havia arribat a prosperar.

El 2003, moment en què al consistori governava Convergència, es va apostar per fer una ampliació del CAP actual, tot i que l'oposició d'esquerres va aprovar una moció conjunta a la Generalitat demanant un equipament nou. El 2006, l'executiu convergent del moment va proposar uns terrenys del carrer de Pau Claris, però estaven pendents d'un desenvolupament urbanístic, i l'any següent, el nou govern socialista va posar damunt la taula aprofitar un espai de l'antiga Dresca. Aquesta opció també es va descartar perquè l'adequació dels terrenys per cedir-los al departament seria costosa i excessivament lenta, i per això fa uns mesos es va proposar definitivament el solar de sota la llar d'infants (molt a prop de l'antiga Desca).