Mura va celebrar ahir al matí a novena edició de la Festa de Batre el Cigró, amb què recorda unes feines i tasques agrícoles que s'han anat perdent amb els anys però que eren ben vives a mitjan segle passat.

La festa va obrir portes a les 10 del matí, i a mesura que avançaven les hores es va anar omplint de veïns i visitants, fins que es va acabar a les 3 de la tarda. El protagonista de la jornada va ser el cigronet de Mura, que és petit, sense pell i de fàcil cocció, i és especialment valorat en la gastronomia del nostre país, fins al punt que en els darrers anys se n'ha anat recuperant el seu cultiu després d'una època en què anava més aviat de cap a caiguda.

La festa d'ahir va oferir activitats diverses al públic assistent, que en alguns moments va omplir els carrers del poble. A banda de la demostració de les tasques de batre el cigró tal com s'havien fet en l'antiguitat, també es va fer una degustació. S'oferia un tastet de cigronet amb cansalada, que va fer la delícia de petits i grans . A més a més, els visitants van gaudir d'altres activitats com les paradetes d'artesans, escacs gegants, jocs infantils, o sardanes, entre altres.