El grup municipal Compromís amb Sant Joan, a l'oposició a l'Ajuntament, retreu a l'equip de govern de CiU i ERC que no introdueixi canvis significatius en el procés de pressupostos participatius que organitzarà per segon any consecutiu aquesta tardor, després que l'any passat la participació va ser «molt baixa». Així ho ha apuntat el portaveu d'aquesta formació, Albert Marañón, arran de les informacions que publicava aquest diari en l'edició de dissabte 2 de setembre, relatives a la nova convocatòria del pressupost participatiu, que enguany concentrarà la inversió al sector de Costa Rodona.

Compromís troba a faltar mesures que fomentin la participació en les votacions finals i en la presentació de propostes per part dels veïns. Entén que l'any passat va ser escassa, malgrat que un dels àmbits on es destinaven les inversions era el sector Llobet, que precisament ja havia reivindicat millores, «i això feia més evident la possibilitat que els veïns hi participessin, a diferència d'enguany».

Marañón també retreu a l'equip de govern que gairebé un any després de les votacions d'aquells prssupostos «a hores d'ara encara no s'hagi executat cap inversió dels dos projectes que van guanyar, tot i que no comporten una càrrega de feina excessivament important». A més, «el govern es va comprometre a destinar 90.000 euros d'inversió als pressupostos, i el cost de les dues propostes guanyadores no hi arriba». Marañón entén «que no sumin exacte, però no està bé que la resta es destini a finançar el cost del procés».