ÚLTIMA HORA
L'Estat pren el control dels Mossos

El Govern concretarà aquest mes quines residències obtenen la nova concertació

El Bages disposarà enguany de 14 places noves finançades per la Generalitat després de cinc anys amb les línies de concertació tancades

15.09.2017 | 07:38
Preparatius per a la foto final de les més de 1.400 persones grans congregades ahir a Montserrat

La Generalitat ha reobert l'aixeta de la creació de noves places públiques de residència per a gent gran (finançament directe de places en centres que no són de titularitat del Govern), una via que estava tancada des de feia cinc anys, efecte directe de la crisi econòmica. El Bages tindrà 14 places noves més i a final d'aquest mes el departament d'Afers Socials i Famílies concretarà quins centres en disposaran, segons va explicar ahir a Regió7 la consellera Dolors Bassa durant un acte que va tenir lloc ahir a Montserrat.

«El que fem és finançar amb diners públics gent que ja és a residències o que ara vol entrar-hi. Ho fem tenint en compte on hi ha més necessitats, on hi ha més llista d'espera, i el que hem fet és un repartiment de places a tot Catalu-nya, per comarques, a partir d'aquestes dades», va detallar la consellera. Es tracta de 1.625 places de nova concertació a tot Catalunya. Bassa explicava ahir que a partir de l'obertura de l'oferta, que es va anunciar al principi de mes, les residències han hagut de tramitar la petició i a final de mes el departament concretarà quins centres disposaran d'aquestes 14 places noves i amb quina distribució.

Tot i que percentualment l'increment serà petit, la nova oferta és rellevant perquè durant els dar-rers mandats no s'havia pogut concertar ni una sola plaça i perquè durant la darrera dècada han obert portes a la comarca diferents residències promogudes pels ajuntaments amb el compromís o la confiança que acabarien disposant d'una part d'aquestes places, ja que significa una aportació directa de la Generalitat. És el cas per exemple de Castellgalí, que va promoure la construcció d'una residència que va obrir portes el 2012, Santpedor (2014) i Sant Fruitós (2016).

La nova oferta de places promoguda per la Generalitat suposarà que el Bages passa de les 1.053 concertades que tenia a les 1.067 previstes per a enguany. L'Anoia és una altra de les comarques on també s'incrementen les places i en tindrà 6 més, 3 per a residència i 3 per a centre de dia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La Guàrdia Civil vol allotjar al Bages uns 250 agents de reforç per l'1-O

La caserna de Manresa acull uns 50 nous efectius, però l'estat busca 190 places més a la comarca

Les recreacions històriques de la Guerra de Successió tornen a ser el plat fort de l´Aplec de Cardona

Les recreacions històriques de la Guerra de Successió tornen a ser el plat fort de l´Aplec de Cardona

La representació posa a l´espectador enmig del Setge de 1711 per a que conegui com es va viure...

Els visitants que va rebre el Bages l'any passat s'hi van estar una mitjana de 3,6 nits

Els visitants que va rebre el Bages l'any passat ho van fer gairebé a parts iguals per...

Sant Fruitós obre un parc per a ús exclusiu de gossos

Sant Fruitós obre un parc per a ús exclusiu de gossos

L'espai, un recinte amb tancat, té tres estructures per fer-hi activitats

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema