La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada obre, aquest mes d'octubre, la segona convocatòria de pressupostos participatius amb l'objectiu que la ciutadania tingui veu i vot a l'hora de decidir una part important del pressupost municipal que es dedica a inversions. En, aquest sentit, el consistori fa una reserva en el pressupost municipal d'aquest any de 90.000 euros perquè la ciutadania decideixi a quins projectes per als sectors Costa Rodona, Mas Llobet i Mas Sant Joan els vol destinar.

Les propostes es podran presentar del 16 al 27 d'octubre a través del web participa.santjoanvilatorrada.cat o de forma presencial a les urnes habilitades al CAP, l'Ajuntament, els instituts Cardener i Quercus o a l'Escola de Música. L'Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per tal que ja es puguin començar a realitzar durant el 2018.

Aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre, es farà al CIO Cal Gallifa la presentació oficial del procés. Del 16 al 27 d'octubre hi haurà la recollida de les propostes; i del 27 de novembre al 8 de desembre es podran fer les votacions. Per tal que la proposta sigui admesa i vàlida ha de complir un seguit de requisits; com ara, que no superi els 90.000 euros; que sigui de competència municipal, legal i viable; i que no estigui repetida.

El Pressupost Participatiu és un model de participació i gestió del municipi a través del qual la ciutadania proposa i decideix a què destinen aquesta part dels recursos municipals.