Navàs celebrarà aquest cap de setmana els actes centrals de la 85a edició de la Fira de Tardor, que mantindrà el seu vessant més tradicional al voltant de l'artesania, però que vol consolidar l'aposta gastronòmica que potencia des de fa un temps, enguany amb noves propostes al voltant de la vinya i el vi i el producte ecològic i de proximitat.

La festa s'ha anticipat amb un sopar i maridatge de cerveses, un espectacle, i la presentació del llibre «premses, tines i trulls medievals», però ara s'endinsa en el gros del programa. Destaquen un esmorzar de verema i una caminada entre vinyes dissabte al matí; una mostra de funyar raïm i un vermut de tapes amb productes de proximitat, dissabte al migdia; i un sopar també de tapes i vins ecològics, al vespre.

Diumenge serà el dia fort, amb les tradicionals parades d'artesania a la plaça de l'Ajuntament, i també amb tallers, tastos, degustacions,puntaires i folklore popular. Per altra banda, la fira inclourà diverses exposicions, concerts, i activitats infantils.