L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages portarà a terme demà i dimarts una campanya de tractament per combatre la processionària, una plaga forestal que afecta especialment els pins.

Es tracta d'uns tractaments fitosanitaris preventius que fan durant el mes d'octubre per intentar que la plaga tingui la incidència més baixa possible de cara a la primavera següent, que és quan els arbres en surten afectats.

En el cas de Sant Fruitós, aquest tractament es farà als arbres que hi haurà al parc del Bosquet, a l'avinguda de Sant Joan, al parc infantil de les Brucardes, a les dues entrades de la Torre de Sant Martí, al polígon Casanova, al parc infantil de la Rosaleda, als parcs del carrer València i al de davant del Mas de Sant Iscle (a Pineda de Bages), al bosc de l'ermita de Sant Iscle, i a les zones verdes i les franges perimetrals de les urbanitzacions de les Brucardes i de Pineda de Bages.

Mesures de precaució

Aquests tractaments són inocus per a les persones, però, tanmateix, es recomana tenir precaució. En aquest sentit, l'Ajuntament aconsella als veïns de les zones properes mantenir les finestres tancades durant el tractament, que s'aplicarà a partir de les 22 h.