La Fira Medieval d'Oficis de Súria arriba enguany a la setzena edició consolidant les novetats dels darrers anys i mantenint l'esperit participatiu. La celebració de la fira surienca tindrà lloc el cap de setmana del dissabte 11 i diumenge 12 de novembre al nucli antic del Poble Vell.

Com en les edicions anteriors, les activitats del certamen van adreçades a un públic bàsicament familiar, amb una quarantena de demostracions d'oficis i tallers participatius, a més d'actuacions musicals, danses, titellaires, conta-contes, exposicions, tir amb arc i animació de carrer, entre d'altres. El programa mantindrà espectacles emblemàtics de la Fira, com el muntatge d'embolics medievals Salats! i les exhibicions d'aus rapinyaires.

D'altra banda, la sala Cal Balaguer del Porxo acollirà una exposició sobre vestits de l'edat mitjana, que s'afegirà a les habituals exposicions de carrer. La Fira Medieval d'Oficis tornarà a comptar amb la implicació de nombroses persones i entitats de la vila. Pels carrers i places del Poble Vell hi haurà actuacions de l'Escola Municipal de Música, Grallers del Poble Vell, Bastoners de Súria i Tro Gros, als quals cal afegir els grups Els Berros de la Cort i L'Os Pedrer.

Un campament medieval s'instal·larà a l'Era del Castell, mentre que al Centre d'Interpretació del Castell s'oferiran sessions d'apropament a la vida de l'edat mitjana. També se celebrarà una nova edició del concurs fotogràfic de la Fira Medieval d'Oficis a la xarxa social instagram. L'organització i coordinació de la Fira Medieval d'Oficis és a càrrec de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Súria. Per segon any consecutiu, l'empresa El Trobador Produccions (Vilafranca del Penedès) s'encarrega de la gestió del certamen.

El Poble Vell es convertirà de nou en una petita vila medieval amb les seves places i carrers guarnits amb palla, domassos i altres elements per fer de la visita un autèntic viatge en el temps.