EN DIRECTE

L'autopista duplica el nombre d'usuaris dels descomptes des que el gener es van ampliar

El trànsit a tot el corredor sud del Bages es distribueix el 60% a la C-55 i el 40% a la C-16, que ha crescut 5 punts en dos anys

20.10.2017 | 07:40
Peatge de l´autopista Terrassa-Manresa, a Castellbell i el Vilar

L'ampliació que la Generalitat va fer efectiva a principi d'any dels descomptes de l'autopista Terrassa-Manresa ha tingut en els primers 9 mesos un resultats que ofereixen una cara, un matís i una creu. La dada més directament positiva és que de gener fins a setembre d'aquest any -que és quan han tingut vigència les bonificacions ampliades- el nombre d'usuaris que n'han fet ús s'ha duplicat, amb relació als de l'any anterior, quan eren més delimitades.

En concret, al llarg del 2016 van accedir a aquests descomptes un total de 423.941 vehicles, el que suposa una mitjana diària de 1.710 usuaris. De gener a setembre d'enguany, la xifra total ja superava de 160.493 vehicles la de l'any anterior (el 38% més), el que suposa una mitjana diària de 3.240 vehicles. Són dades facilitades pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que dimecres al vespre es van facilitar als alcaldes del Bages.

El matís és que, en els dos darrers anys, el conjunt del corredor sud (la C-55 i l'autopista sumades) ha registrat un creixement natural del trànsit del 10% (uns 4.000 vehicles més), fruit sobretot de la progressiva recuperació econòmica.

Les dades mostren que aquest augment l'ha absorbit la C-16, però alhora ha suposat que el flux de la C-55 en aquest període s'hagi estabilitzat, però no reduït (tot i que sí que hi ha una lleugera disminució en hores punta). A la pràctica, del total de trànsit que està circulant actualment per aquest corredor (48.200 vehicles al dia), la C-55 en suporta el 60% i l'autopista el 40%. Aquesta proporció té una altra dada rellevant, que és que dos anys enrere era del 65% i del 35%, respectivament. Per tant, la C-16 ha guanyat pes en la circulació del sud del Bages.

La Generalitat va començar a aplicar uns descomptes específics al tram del Bages de l'autopista el gener del 2016. Un any després, i reconeixent que els resultats no havien estat els esperats, es va dur a terme una ampliació territorial d'aquelles mateixes bonificacions. Així, el 2 de gener d'enguany entraven en vigor les noves condicions. Si fins llavors aquests descomptes estaven limitats al moviment de vehicles al tram que va des del peatge de Castellbell fins com a màxim l'enllaç número 54 (el que hi ha entre Sant Fruitós i Navarcles) d'aquesta via de pagament, a partir d'aquell moment s'ampliaven a tots els recorreguts cap al nord (o des del nord), sigui quin sigui l'origen i destinació (vegeu-ne el detall a la columna).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés es planteja obrir una oficina d'habitatge que doni sortida al parc de pisos buits

Artés es planteja obrir una oficina d'habitatge que doni sortida al parc de pisos buits

Un estudi de la Diputació revela que al poble hi ha el 17 % d'immobles sense ocupar, sobretot al...

Navàs inicia avui tres tallers per recollir la memòria de la vida rural al municipi

«Quan érem pagesos...» és el nom amb què l'Ajuntament de...

Santpedor celebra demà la Festa dels Drets dels Infants

Santpedor celebrarà demà a la plaça Gran l'onzena edició de la Festa...

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema