El ple de l'Ajuntament de Santpedor va aprovar per unanimitat aquest dijous al vespre la moció de rebuig i condemna per l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, en va demanar la llibertat immediata i va declarar persones non grata al municipi una llista de dirigents polítics i institucionals a qui Santpedor considera responsables de la repressió violenta del dia 1 d'octubre, entre ells Mariano Rajoy, el rei i Enric Millo. La votació es va fer en el marc del ple del mes d'octubre celebrat ahir al vespre a la capella de Sant Andreu i es va respondre amb aplaudiments pel públic que omplia la sala.

L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va modificar l'ordre del dia i la moció es va tractar com a primer punt del ple. Els regidors d'ERC, PdeCAT i Progrés Municipal van acordar per unanimitat exigir la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez i d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart. També van declarar la vulneració de les llibertats de les persones i la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir. Van denunciar la manca de separació de poders a l'estat espanyol i van demanar les institucions europees que no continuïn donant l'esquena a Catalunya davant accions pròpies d'una dictadura. En la moció aprovada es va declarar persona non grata al municipi al president del Gobierno espanyol, Mariano Rajoy, a tots els seus ministres, al delegat del Gobierno a Catalunya, Enric Millo, al tinent-coronel Diego Pérez de los Cobos i al Rey Felipe VI, com a responsables polítics i institucionals de la repressió que va patir el poble de Catalunya l'1 d'octubre.

Santpedor té 7497 habitants a 1 de gener de 2017

El ple també va tractar altres temes. Es va aprovar la xifra de 7497 habitants resultant de la gestió del Padró d'habitants del municipi de Santpedor a data de l'1 de gener de 2017. Una xifra de 23 persones menys que en el darrer padró.

A més es va aprovar provisionalment la modificació de les ordenances reguladores dels tributs municipals i es va donar llum verd a sotmetre a informació pública l'avanç de planejament i el document ambiental estratègic de la modificació puntual número 2 del POUM.