La plaça de Prat de la Riba de Castellterçol es va omplir ahir de calderes fumejants escalfades per brases. Calderes on es va cuinar gairebé mig miler de litres de brous i escudelles, cadascuna amb els seus trets diferencials. I és que la vila moianesa ha estat escenari aquest cap de setmana de la singular trobada d'escudelles de caràcter popular que se celebren en diferents punts de Catalunya, en aquest cas provinents de deu municipis (incloent-hi l'amfitrió).

Tot i que ahir no era dimarts de Carnaval (la data en què se celebra la Festa de l'Escudella a Castellterçol), les calderes van tornar a la plaça, cadascuna al servei d'un dels deu pobles participants, i centenars de comensals van poder tastar i comparar les diferents propostes. Posteriorment es va celebrar un àpat popular amb les colles de cuiners i els seus acompanyants. Els pobles participants, a més de Castellterçol, eren Albons, Capmany, Gelida, la Seu d'Urgell, Montmaneu, Ponts, Sant Feliu de Codines, Verges i Vidreres.

La festa ja va començar dissabte amb la presentació de la nova Federació d'escudelles, ranxos, perols, sopes i brous. Tot seguit, representants de l'Ajuntament van donar la benvinguda als cuiners i escudellers i es va inaugurar, a la casa Prat de la Riba, una exposició de fotografies i postals de la festa tradicional del poble, corresponents al segle XX. La mostra la completaven quatre plafons amb imatges de quatre dels pobles on ja s'ha celebrat en anys anteriors la trobada.