Sant Joan de Vilatorrada ja ho té tot a punt per acollir aquest cap de setmana del 28 i 29 d´octubre la cinquena edició de la Fira Embarrats. Per segon any consecutiu el certamen tindrà una durada de dos dies. Entre les activitats que s´estrenen aquest 2017, hi haurà un original partit de futbol ambientat a l´època i que enfrontarà els treballadors de les fàbriques i el Futbol Club Barcelona de la dècada dels anys 20; l´augment dels espectacles de carrer itinerants; un nou guió completament renovat per a les visites teatralitzades a les fàbriques del municipi; o l´habilitació d´un espai gastronòmic amb productes locals. A més, coincidirà enguany amb el 25è aniversari del Mercat d´Artistes i Artesans del carrer Riu.

Del 28 al 29 d´octubre, però, els visitants també podran gaudir de diferents activitats ja plenament consolidades a la fira com ara la cercavila inaugural, les visites teatralitzades a les fàbriques, espectacles musicals, el passacarrers, accions itinerants amb personatges d´època i jocs i atraccions per als més menuts.

La mostra de cotxes antics, un dels plats forts del cap de setmana

Durant els dos dies de la Fira, el local del Clàssic Motor Club del Bages acollirà una exposició inèdita de vehicles antics. En concret, s´exposaran un total de 21 cotxes de principi del segle XX cedits pels socis de l´entitat i que han estat portats fins al poble des de diversos punts de Catalunya. El més vell és un Renault AX de 1907 i el més modern un Buick Coupé de 1941. Els cotxes estaran exposats tot el cap de setmana i participaran a la cercavila inaugural.

Eduard Mata, regidor de Comerç, Turisme i Consum, destaca la importància de la Fira Embarrats per al municipi en tant que actiu "que posiciona Sant Joan de Vilatorrada a la comarca, revitalitza el poble i projecta el municipi cap al futur". En aquest sentit, Mata explica que "estem davant d´un esdeveniment popular que abraça diferents àrees i àmbits de gestió municipals amb l´objectiu de sumar esforços i sinergies per potenciar el fet cultural, històric i patrimonial únic del nostre poble."

L'Ajuntament es convida tots els santjoanencs i santjoanenques a bolcar-se plenament en aquesta celebració que enguany ja assoleix la seva cinquena edició.