L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanes (Gent fent Poble), s'han mostrat partidari de mantenir el pacte de govern que manté amb el PSC a l'Ajuntament, en resposta a la carta que la secció local i el grup municipal d'ERC li van trametre aquesta setmana demanant-li que reconsiderés l'acord i convidant-lo «a reflexionar sobre el fet de compartir govern amb regidors que defensin l'aplicació de l'article 155». Batanés defensa que el pacte de govern local «és ferm» i assegura que els regidors socialistes s'han mostrat sensibles als atacs de l'estat espanyol contra Catalunya.

En una carta adreçada al president del partit a Sant Fruitós, Jesús Valero, Batanés sosté que el pacte de govern local «és ferm i es compleixen els objectius que ens vàrem marcar conjuntament en benefici dels santfruitosencs». En aquest sentit, segueix, «creiem que aquest pacte està donant bons resultats i per tant gaudeix de l'aprovació d'una part significativa dels nostres veïns i veïnes».

Quan a la situació política catalana, l'alcalde afirma que els dos regidors socialistes li han manifestat «la reprovació pels fets violents ocorreguts el dia 1 d'octubre» i s'han mostrat «en contra de l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució Espanyola». En aquest sentit, creu que «com a mínim això els honra com a persones i com a demòcrates, més enllà que en algun altre aspecte sobre el futur de Catalunya no puguem coincidir».

En l'aspecte estrictament municipal, segons Batanés, «seguim estant completament d'acord i per tant en aquest sentit crec que he de mantenir el pacte amb el PSC» i assegura que els dos regidors socialistes, a nivell personal, «han estat sensibles als atacs d'Espanya contra Catalunya». En la seva carta, l'alcalde també apel·la als republicans a «a aplicar una dosi de tolerància envers aquelles persones que des del respecte als demés no opinen 100% igual que nosaltres» ja que considera que «és una base importantíssima per encabir a tothom dins el nou país».

Gent fent Poble, amb 5 regidors, governa en coalició amb els 2 del PSC des de les darreres eleccions municipals, en què els dos partits van revalidar el pacte de l'anterior mandat però ara sense ERC, que es va quedar a l'oposició juntament amb CiU.