Amb sorpresa però satisfeta, «avui dormiré molt bé». Així és com ha reaccionat Tània Montalà, de 18 anys, al veure´s per la pantalla del mòbil després d´haver-se rapat gairebé fins al zero la llarga melena que li arribava fins més avall de mitja esquena. És una de les 35 persones que s´han sumat activament en el projecte «Posa´t al seu cap», per recollir fons en benefici del futur hospital d´oncologia infantil de Sant Joan de Déu de Barcelona, i que aquest dimarts ha arribat a Sallent de la mà de l´acadèmia Go Idiomes i la col·laboració de cinc perruquers.

Entre les 5 i les 8 de la tarda, la plaça d´Anselm Clavé es va convertir en una perruqueria per on van anar passant nombrosos veïns atrets per la campanya que s´hi feia. La majoria hi anaven a mirar, però 35 persones (d´entre les quals només un home), van contribuir en la causa, tallant-se els cabells fins a un mínim de 20 centímetres per poder-ne fer perruques, i n´hi va haver 3 de més arriscats que es van rapar. En el cas de Tània Montalà, «feia temps que em corria la idea pel cap, i avui m´he acabat de decidir». I no s´hi va posar per poc: «ja que dono el cabell, que se´n pugui fer una bona perruca». Albert Espinalt, professor de l´acadèmia impulsora de l´acte, o Rosa Castillo, també es van tallar els cabells. «Em sento alliberada i contenta» d´haver contribuït en la causa, explicava Castillo, amb 20 centímetres menys de melena.

L´acadèmia va canviar el Halloween que celebra cada any per aquestes dates per l´acte benèfic d´ahir, que es va complementar amb actuacions musicals i amb el testimoni d´un santpedorenc a qui van amputar una cama com a conseqüència d´un càncer que va patir amb 14 anys.

El preu mínim per tallada era de 5 euros, i per 3 euros més també es podia col·laborar comprant una xapa contra el càncer infantil. L´organització no ha fet encara el recompte dels diners recaptats a l´espera de tancar la campanya de venda de xapes, possiblement fins demà.