L'Ajuntament de Navàs fa temps que ha posat fil a l'agulla per recuperar la memòria popular a l'entorn del món del conreu de la vi-nya i l'elaboració de vi al municipi. En el marc d'aquest projecte, avui a les 11 del matí (a la sala d'actes de la biblioteca) s'ha programat un taller obert per parlar sobre el passat de la vinya al terme municipal.

L'objectiu del taller és recollir la memòria popular entorn el fenomen de la vinya a Navàs, no només des de l'òptica del vinyataire, sinó també de la població que va conviure amb paisatges de vinyes i el comerç de vi. Des del consumidor del vi local, el restaurador, el veí del vinater o el qui en feia el transport, entre altres. El taller és obert a qualsevol persona que hagi tingut vinculació o simple interès pel món de la vinya, un cultiu que ha definit gran part de la història del municipi.

Per participar-hi, no cal tenir coneixements específics sobre el tema, només la curiositat o les ganes d'aportar-hi aquelles experiències personals que il·lustrin la realitat d'aquest passat.

Els responsables del projecte fan una crida a aportar-hi, en cas de tenir-ne, material gràfic o fotogràfic, que contribueixi a dibuixar una realitat que és identitària; també entre tots es vol recuper topònims i indrets on els ceps van fructificar en el passat.