Sallent posarà radars i bandes per evitar els excessos de velocitat al nucli urbà

L'Ajuntament també preveu construir passos elevats en punts on es detecta que sovint s'hi corre massa

09.11.2017 | 07:22

L'Ajuntament de Sallent portarà a terme un conjunt de mesures per resoldre la circulació de vehicles a velocitats elevades en diferents punts del nucli urbà, especialment a l'antiga carretera de Manresa a Berga. Per posar-hi fre, el consistori ha anunciat una intervenció amb tres elements principals: radars (informatius, d'entrada, però també sancionadors més endavant ), instal.lació de bandes rugoses i passos de vianants elevats i remodelació urbanística d'algun tram.

En concret, segons han detallat fonts municipals, s'instal.larà un radar informatiu (indica al conductor la velocitat a la que està circulant) a diferents punts de la població. Aquest radar ja s'ha utilitzat fins ara al carrer Prat de la Riba i a la carretera, on ja s'havia detectat un important nombre de vehicles que hi circulen per sobre del límit permès de velocitat per «conscienciar als conductors de la velocitat a la que circulen i fer-los adonar del perill que això suposa». Ara es faran extensius a altres punts i es posaran senyals a la població informant que la velocitat serà controlada per radar. Aquests senyals avisen als conductors que, a banda del radar informatiu hi haurà campanyes amb radars que comportaran sancions si es sobrepassa el nivell de velocitat establert.

A més a més, el paquet de mesures previstes inclou la col·locació de bandes sonores i elements fixes que impedeixin córrer en determinades vies com s'ha fet en el carrer Mestre Benet i Secretari Bonet, i properament al Prat de la Riba. També la construcció de passos elevats a les cruïlles dels carrers Prat de la Riba amb Secretari Bonet i Bisbe Valls. Aquests passos elevats a les cruïlles han de contribuir a rebaixar la velocitat a tots aquests carrers, «i disminuir així els accidents i ensurts que succeeixen massa sovint», segons fonts municipals.

Un altre front serà la remodelació del carrer Carretera entre el pont de la Concòrdia i el de Pere Otger amb la prioritat de «pacificar-ne el trànsit», ja que aquesta és la via principal de la població i on s'ha detectat més infracció del límit de velocitat.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha posat en relleu que «som conscients que les bandes a terra i els passos elevats generen algunes molèsties», però alhora hi ha afegit que «després d'escoltar moltes opinions de veïns i de tècnics, considerem que hem d'aplicar un pla amb diverses mesures per tal de disminuir la velocitat i fer un poble més amable pels vianants».

Amb aquestes mesures i altres que s'aniran implementant en diferents punts del nucli urbà l'equip de govern (Convergència i PSC) pretén rebaixar la velocitat i «fer més compatuble la presència de vehicles i vianants al conjunt de la població».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

És la valoració econòmica de les actacuions al castell

830.395 ? El pla director fa un càlcul estimat de costos per etapes. La d'urgència...

La gestió correcta dels residus centra la Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç

Sant Vicenç de Castellet posa en marxa els actes d'una Setmana del Medi Ambient que enguany...

Navarcles transmet els bons hàbits als més petits amb un projecte basat en il·lustracions

Navarcles transmet els bons hàbits als més petits amb un projecte basat en il·lustracions

L'Escola Catalunya promou valors essencials en els alumnes d'educació infantil amb una campanya...

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema