«Sant Fruitós de Bages i els camps d'extermini nazis: recordar per no oblidar» és el títol del cicle d'activitats que s'han programat a Sant Fruitós de Bages entre els mesos de novembre i desembre, i que conviden a debatre i reflexionar sobre el nazisme.

El programa girarà a l'entorn de l'exposició «Deportats santfruitosencs als camps de concentració nazis», que s'inaugurarà divendres, 17 de novembre, a les 7 de la tarda a la biblioteca, i es podrà visitar fins al 16 de desembre.

Per complementar l'exposició, els clubs de cinema i novel·la de la biblioteca giraran al voltant d'aquesta mateixa temàtica. Demà, 16 de novembre, es comentarà la pel·lícula ¿Vencedores o vencidos?, a partir de 2/4 de 8 del vespre, i el dijous 23 de novembre el club de novel·la se centrarà en l'obra He viscut tan poc!, d'Eva Heyman, a les 8 del vespre.

Finalment, hi ha prevista una taula rodona amb alumnes de batxillerat de l'institut Gerbert d'Aurillac, que explicaran l'experiència viscuda durant el viatge que van fer l'any passat a Gusen i Mauthausen. Serà el 14 de desembre, a les 7, a la biblioteca.