La sala de conferències Cal Sitjes d'Artés acollirà aquest cap de setmana unes jornades en què s'analitzarà el paper que han tingut les dones al llarg dels segles, des de la prehistòria fins a l'edat contemporània. És un acte organitzat pel Museu de la Història d'Artés.

La jornada s'obrirà demà a les 10 del matí, amb un seguit de conferències que s'aniran succeint per tractar la temàtica seguint la seva evolució històrica. La doctora Anna Gómez Bach parlarà de la dona en la prehistòria, el doctor Josep Cortadella n'analitzarà el paper a l'antiguitat i la doctora en arqueologia i història de la UAB Irene Cordón ho farà en l'antiga Egipte. A la tarda, a partir de les 5, la professora d'Història Medieval Elisa Varela parlarà de dones que van fer història a l'edat mitjana; la també historiadora Manuela Fargas, analitzarà el paper de la dona a l'edat moderna; i la professora Maria Àngels Solà parlarà de «Les treballadores de Manresa entre els segles XVIII i XX».

Diumenge hi haurà una taula rodona d'11 a 1 en què participaran la política bagenca Laura Vilagrà; la doctora en Geografia Ariadna Cucurella; Mariona Altimira, que és graduada en psicologia; i Laia Arnau Borràs, del col·lectiu feminista Gita de Bruixa.