Fonollosa ha instal·lat dos nous desfibril·ladors, de manera que ja disposa actualment d'una xarxa de cinc aparells. Aquests darrers s'han posat al nucli de Camps i a la piscina municipal a Canet de Fals. En el cas de Camps està situat davant de les antigues escoles i a Canet de Fals a dins el recinte de la piscina municipal.

L'objectiu és cardioprotegir el municipi davant d'una possible aturada cardíaca. Els aparells mèdics són d'ús públic i funcionen a través d'un sistema automàtic que permet que els pugui fer servir qualsevol persona en qualsevol moment. Disposen d'un sistema d'alarma que automàticament es posa en contacte amb el telèfon d'emergències en el moment que algú obre la vitrina. Per poder oferir el servei, l'Ajuntament de Fonollosa ja va signar un conveni amb el Servei d'Emergències Mèdiques, que mobilitza automàticament una ambulància en el cas que algú en faci ús.

Les properes setmanes s'oferiran nous tallers gratuïts oberts a la ciutadania, les entitats i els establiments comercials, dirigits a aquelles persones que no van poder participar en els que es van celebrar l'any passat, o els que volen repassar com cal actuar davant una situació de parada cardiorespiratòria.