L'Ajuntament de Súria aplicarà l'any 2018 una reducció dels tipus de l'impost de béns immobles (IBI) i mantindrà sense variacions la taxa d'escombraries, la taxa de vehicles i l'impost d'activitats econòmiques (IAE) de grans empreses, entre d'altres. El dictamen de modificació d'ordenances fiscals va ser aprovat en el darrer ple municipal per 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 5 vots en contra (GIIS i PSC).

Quant a la reducció dels tipus de l'IBI, en el cas dels Béns immobles de naturalesa urbana el tipus serà del 0,774, amb una reducció del 4,91% sobre el de l'any anterior. Pel que fa als Béns immobles de naturalesa rústica tindran un tipus del 0,400, que suposa una rebaixa del 50,86% respecte l'any passat. Segons han informat fonts municipals, l'aplicació d'aquesta reducció de la pressió fiscal ha estat decidida per la situació sanejada de la Hisenda municipal. Aquest serà el quart any consecutiu sense canvis en les taxes de escombraries i de vehicles. L'IBI també s'ha mantingut congelat en els darrers tres anys. Altres taxes que en el proper exercici no registraran variació són les que afecten la prestació del servei d'atenció domiciliària, els serveis funeraris i l'ocupació de la via pública.

D'altra banda, la tarifa del servei de teleassistència es redueix fins a 13,44 euros (-14,45%). Una de les novetats del dictamen de modificació de les ordenances fiscals és la incorporació d'una nova ordenança que regularà el servei del subministrament d'energia tèrmica sobrant de la futura caldera de biomassa que donarà servei a diferents equipaments.