Les obres d'urbanització per convertir el carrer Vilanova de Súria en zona de vianants començaran aquest dilluns 27 de novembre. A partir d'aquesta data, els vehicles ja no hi podran circular i les úniques vies d'entrada circulatòria al carrer Diputació seran a través de la carretera de Balsareny i de l'avinguda de l'Ajuntament.

Aquesta és la segona de les tres actuacions previstes al centre urbà per donar més protagonisme als vianants. Posteriorment es portarà a terme el reasfaltament del carrer Diputació, que també inclourà la renovació dels desnivells de vorera dels guals de vehicles. La primera de les tres actuacions realitzades va ser la instal.lació de semàfors de l'entorn de la plaça Clavé i la implantació de pas alternatiu de vehicles per tal de fer possible l'accés al Poble Vell des de la travessia principal de la vila. Els nous semàfors van entrar en funcionament el passat 7 de novembre.

Un altre dels objectius de la conversió del carrer Vilanova en zona de vianants és afavorir l'ampliació de l'àrea comercial de la vila, que actualment es troba molt concentrada en els carrers González Solesio i Salvador Vancell. També se'n preveu renovar la xarxa d'aigua potable.

L'inici de les obres d'urbanització del carrer Vilanova estava previst inicialment per al passat dilluns 20 de novembre, però finalment van ser ajornades una setmana per raons tècniques.

El pressupost total de les obres per urbanitzar el carrer Vilanova i reasfaltar el carrer Diputació, finançades exclusivament per l'Ajuntament, se situa en 78.066,78 euros, IVA inclòs. Els projectes d'aquestes dues obres han estat elaborats pels serveis tècnics de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament.