El municipi de Súria ha creat una Xarxa de Voluntariat Ambiental amb l'objectiu d'agrupar persones i entitats interessades a portar a terme iniciatives de promoció de la sostenibilitat i de protecció i preservació de l'entorn natural. La nova associació ha convocat per a demà una festa popular que tindrà lloc a l'entorn recuperat del riu Cardener.

La creació de la Xarxa de Voluntariat Ambiental ha estat una proposta del Consell Municipal de Medi Ambient, amb el suport de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Súria. En el transcurs de la jornada de demà es portaran a terme diferents activitats de descoberta, sembra i neteja a la llera del riu Cardener que s'ha recuperat, a l'entorn del pont de Reguant. Les persones interessades també podran adherir-s'hi i obtenir gratuïtament el carnet de voluntari, així com un dels components de l'equipament, finançat per empreses i entitats de la vila. La jornada ambiental és oberta a totes les persones interessades.

La matinal d'avui començarà a 2/4 de 10 i el punt de trobada serà la plaça de Sant Joan, on hi haurà la benvinguda i el repartiment d'obsequis i material. A partir de les 10, es farà un recorregut per la llera que s'ha recuperat del riu Cardener i es portarà a terme la neteja de l'espai. A les 11 són previstes activitats ambientals de sembra per a joves i adults i un taller de bombes de llavors per a participants de totes les edats. A continuació, es farà un piscolabis i es portarà a terme una dinàmica de grup sobre noves iniciatives de la Xarxa.

La nova Xarxa de Voluntariat Ambiental de Súria es va presentar públicament recentment en un acte al saló de sessions de la casa de la vila, que va tenir la participació de més d'una vintena de persones.