L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat a concurs les obres per arranjar la carretera d'accés a Sant Benet de Bages, afectada des del mes de març passat per una esllavissada de roques. Un cop feta l'adjudicació i els treballs s'espera que el camí pugui estar novament operatiu a partir del mes de març.

La complexitat dels treballs, per a la realització dels quals s'han hagut d'expropiar alguns terrenys, ha alentit l'inici de les obres que han de permetre reobrir la principal via d'accés al monestir de Sant Benet de Bages, on ara s'arriba passant per Navarcles. El projecte preveu posar una malla d'alta resistència i una barrera dinàmica a la part superior d'aquest talús per garantir-ne l'estabilitat.

Es calcula que el cost del projecte és d'uns 530.000 euros i la despesa anirà a càrrec del consistori fruitosenc i una part l'assumirà la Fundació Calalunya-La Pedrera (propietària del complex Món Sant Benet). El camí d'accés a Sant Benet des de Sant Fruitós es va tallar fa uns vuit mesos com a conseqüència de les esllavissades que hi havia hagut després d'unes pluges. L'Ajuntament va fer un primer sanejament de la zona afectada i va encarregar un estudi geològic per determinar l'abast de l'actuació que ara es farà.